(Altfel de) ceaiuri pentru cancer

abmt

Ceasca de la ultimul BMT organizat la mine la birou

Initiativa si implicarea sociala a oamenilor e una din diferentele cele mai izbitoare dintre Romania si Australia. Observ aici o mare disponibilitate a oamenilor de a (se) organiza, de a dona, de a se implica intr-un fel sau altul pentru diverse cauze.

Unul dintre evenimentele sociale cu ceva traditie aici este Australia’s Biggest Morning Tea, care se tine in jurul datei de 28 mai cu scopul de a strange bani pentru Cancer Council, un ONG dedicat luptei impotriva cancerului prin colectare de bani pentru preventie, research, tratament si suport al bolnavilor. Cancer Council este o organizatie foarte activa si foarte populara in Australia.

Ideea Australia’s Biggest Morning Tea este simpla si frumoasa: cine doreste sa ajute la strangerea de fonduri pentru lupta impotriva cancerului poate gazdui o mica petrecere, un “tea party” la care sa invite cunoscutii si sa ii invite sa doneze mici sume (apropos de “tea” aici sunt populare morning tea, afternoon tea si high tea –  care se refera nu la ceai neaparat, cat la gustarile de pe langa – sendvisuri, finger food, dulciuri, chiar delicatessen la high tea; de baut nu se bea neaparat ceai la aceste mese).

Daca te inregistrezi ca gazda, Cancer Council te sprijina cu o pagina de fundraising unde poti primi donatii online si de asemenea poti sa faci publice sumele colectate. De asemenea, primesti un kit cu materiale promotionale si idei pentru party.

Morning Teas nu se organizeaza neaparat la gazda acasa. Multi organizeaza party-ul la serviciu, unde toata lumea poate fi implicata in organizare si e usor de “agatat” donatori.

Targetul Cancer Council anul asta este sa aiba 36000 de astfel de petreceri organizate privat in toata Australia. Pana in momentul de fata s-au inregistrat 23000 de gazde, ceea ce inseamna o petrecere la mia de locuitori (copii included).

One thought on “(Altfel de) ceaiuri pentru cancer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.