Anthurium

Frumoasa noastra Anthurium

Frumosul nostru Anthurium rosu

Ca majoritatea plantelor noastre de ghiveci, Anthurium a ajuns la noi sub forma de cadou. Noi evitam sa cumparam plante de tinut in casa, din cauza pisoilor care capseaza sau mananca (dupa gust) orice planta ce le pica la indemana (îndelăbuță? hm), fentand uneori metodele noastre de protejare, despre care vom povesti intr-un post ulterior.

Anthurium, floarea flamingo, cu frunzele si florile ei rosii carnoase, ce par cerate, este foarte decorativa si nepretentioasa.

Dupa ce am primit-o am replantat-o intr-un ghiveci mai mare, folosind un substrat acid, cu multa turba (special pentru Anthurium). Fiind o planta epifita, ii place ca substratul sa fie afanat si usor umed.

Infloreste aproape neintrerupt daca are lumina multa – la noi sta in living, care are peretele vitrat orientat catre sud. Razele soarelui nu ajung insa direct pe planta.


Vara, cand era foarte cald, o udam odata la 3 zile. Acum am rarit udarile – odata la 5-6 zile. Deoarece Anthurium prefera solul acid, este preferabil sa nu il udam cu apa de la robinet, calcaroasa, ci cu apa de ploaie, la temperatura camerei. Din cate am citit pe net, nu ii place sa o uzi cu apa rece.  Atentie mare ca planta sa nu ramana cu “picioarele in apa”, pentru ca ii vor putrezi radacinile.

Mastile de ghivece, atat de dragute si decorative fata de banalele farfurioare au marele dezavantaj ca apa care se scurge in ele din ghiveci se evapora mult mai greu. Trebuie sa fim mereu atenti sa verificam daca nu cumva apa balteste in masca. Pentru siguranta, eu am asezat ghiveciul in masca pe un strat de bile de argila, pentru ca daca se mai scurge cumva apa in masca sa nu ajunga totusi la ghiveci. Ingrasamant primeste odata pe saptamana (pentru plante acidofile).

2 thoughts on “Anthurium

  1. george

    Am vazut niste poze cu gardul vostru, dar nu am gasit nici o informatie…Multzam fain

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.