Artar japonez

Artarul nostru japonez

Artarul nostru japonez

Avem un artar japonez din specia acer palmatum atropurpureum plantat acum doi ani, care s-a aclimatizat cu greu la noi in gradina. De abia anul acesta pare sa se fi inzdravenit mai bine, a trecut cu bine iarna, infofolit, si tragem speranta ca va incepe sa si creasca (in acesti doi ani a stagnat cresterea).

Desi are umbra in majoritatea timpului, peste vara frunzele lui dantelate incep sa se arda. Ce este ok este ca in anul urmator apar si mai dese si mai frumoase.  Mi-era miluta de el asta vara cand il vedeam ca sufera din cauza vremii prea calde, este clar ca nu se simte in apele lui in clima asta.

Una peste alta, nu este simplu sa intretii un artar japonez, insa satisfactia de a-l vedea asa “impurpurat” primavara merita toti banii!

6 thoughts on “Artar japonez

 1. Pingback: Artar japonez – de retinut, pentru amatori « Blogul Spufilor

 2. Pingback: Micul artar japonez « Blogul Spufilor

 3. Spufi Post author

  Alex, l-am luat de la o gradina de prin Snagov, imi scapa numele acum. E pe DN, sensul catre Ploiesti.

 4. Aloha

  Nu cred ca ” arderea ” frunzelor are legatura cu soarele puternic. Eu am un exemplar doar o idee mai mare decat al vostru, care sta in plin soare si niciodata nu am remarcat probleme ale frunzelor…

 5. Spufi Post author

  Aloha, in fiecare an frunzele incep sa se scorojeasca cam prin august… si asa arata, arse pe marginile dantelate. Poate exemplarul tau are frunze mai putin crestate, exista f multe specii care seamana dar sunt totusi diferite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.