Cadouri pentru necunoscuti

Recent am fost invitati la un party de ziua de nastere a sotiei sefului, pe care o cunoastem foarte putin. Dilema cadoului am rezolvat-o cu un voucher la un spa, pe ideea “carei femei nu ii place sa se rasfete cu masaje, tratamente, impachetari etc”?

Voucherele pentru servicii sunt unicul tip de voucher care se poate face cadou (atata vreme cat nu au valoarea inscrisa pe ele). Mi se mai par acceptabile voucherele pentru sarituri cu parasuta, degustari de vinuri/ciocolata etc, cursuri de dans/pictura/bucatarie, deoarece arata ca te-ai straduit, te-ai gandit la persoana respectiva si ceea ce vrei sa ii daruiesti este o experienta (cu conditia sa stii dinainte daca destinatarul ar fi amator de experienta respectiva, desigur!).

Exista insa o moda pe aici, daruirea de gift cards/certificates/vouchers care se pot cheltui in anumite magazine si unele mai au si valoarea tiparita pe ele. Nu stiu cine a venit cu ideea asta de vouchere valorice, dar e de un asemenea prost gust ca e de-a dreptul geniala prin faptul ca in ciuda dezavantajelor evidente, a prins ca si marketing.

Adica in loc sa ii daruiesti omului un plic cu bani, pe care sa ii poata cheltui el unde vrea, cand vrea (ca banii nu expira) ii dai un card si il fortezi sa cheltuiasca banii in magazinul ales de tine, si asta intr-un anumit interval de timp.

Sa daruiesti bani in loc de cadou e un mare faux pas, insa a darui un gift card ca asta mi se pare un faux pas cel putin la fel de mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.