Casuta de gradina

Casuta noastra de gradina

Casuta noastra de gradina

Pentru masina de tuns iarba si alte unelte care se tot strangeau cu cat avansam in amenajarea gradinii, incepusem sa simtim din ce in ce mai mare nevoia unei magazii in gradina. Ne-am apucat sa studiem ofertele furnizorilor. Cum cei de profil gasiti pe net ni s-au parut foarte scumpi, am tot asteptat, pana la un moment dat am reusit sa gasim o casuta de gradina rezonabila ca dimensiuni si pret la Bricostore.

Kitul de casuta de gradina, 3×2 metri + acoperisul lateral 1.5×2 metri, din lemn de brad, scandura 4 cm grosime, a costat 3000 de lei.

La acest pret am beneficiat si de transport gratuit, ceea ce a fost de ajutor avand in vedere volumul produsului.Cel mai greu a fost de despachetat. A venit un palet mare care nici nu a intrat pe poarta auto asa ca a ramas in fata curtii de unde piesa cu piesa spufii au carat-o in curte, locul unde incepea planificarea bucatilor in marele puzzle.

Dupa o planificare minutioasa cu ajutorul unchiului, am trecut la treaba. Ideal ar fi fost sa turnam o platforma de ciment, insa nu am avut timp/muncitori la momentul respectiv.  Am sapat un mic contur si am asezat cate 2 randuri de dale de ciment (care ne ramasesera de la niste alei) pe post de piloni atat pe contur cat si pe interior, printre care am pus pietris, pentru drenaj. Am asezat cadrul de la baza pe piloni si am batut podeaua de placaj in cuie, dupa care am inceput sa ridicam peretii. Ridicarea peretilor nu a fost atat de grea cat de durata, scandurile se aseaza gen lego si se imbina intre ele la colturi, asigurand rigiditatea casutei.

Montaj casuta

Montaj casuta

Acoperis  carton bituminat

Acoperis carton bituminat

Acoperisul este din osb, peste care am batut in cuie carton bitumat (inclus in kit).

Am ignifugat lemnul, am dat cu solutie fungicida, apoi am vopsit. Mai tarziu am turnat si o platforma de beton, in jurul pilonilor de sustinere. Am decorat-o cu flori si alte briz-brizuri si acum e tare cocheta.

Daca vrei si tu sa iti faci o casuta de gradina, ai nevoie de:

– kit casuta 3000 lei (Bricostore)

– piloni+pietris sau fundatie beton

– ciocan (mai bun ar fi fost un capsator de lemn)

– bormasina

– solutie anti fungi

– solutie ignifuga

– vopsea

Timp de realizare:

– 2 zile montajul in 2 persoane (se poate in o zi, la noi a si plouat)

– 4 zile ignifugat 2 maini, antifungi 2 maini, vopsea 2 maini

2 thoughts on “Casuta de gradina

  1. Pingback: Amenajarea casutei de gradina « Blogul Spufilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.