Copertina: operatiuni de toamna

Copertina invelita

Copertina invelita

Temperaturile au scazut deja destul de mult iar saptamanile ce vin se anunta 1-2 grade noaptea, si ploi. Au mai ramas ceva pregatiri de facut prin gradina, nu multe. Sistemul de irigatie l-am golit, caldura am pornit-o in casa (deja a venit prima factura la gaze, 40 de lei pe noiembrie, ieftin datorita termostatelor, care au pornit caldura doar cand temperatura scadea sub 24 de grade).

Una din operatiunile de toamna care au mai ramas de facut este invelirea copertinei de la terasa.

Copertina (marchiza, cum i se mai spune) care ne protejeaza de razele soarelui vara cand stam pe deck am cumparat-o de la Hornbach acum 2 ani, cand construiam casa, si am cautat ceva vreme pana am gasit (nu se gaseau decat mici la Bricostore, Practiker etc, or noi aveam nevoie de cel putin 6 m pe lungime).

Am intrebat si la  firme specializate insa am ramas uluiti cand am auzit preturile, care erau exprimate  in mii de euro. Doar daca ai bani de aruncat dai 17 500 de lei pe o copertina, fie ea si cu 1000 de senzori de ploaie si vant.

La Hornbach copertina de 6 metri lungime cu deschidere 3,5 metri, dintr-un textil gros si rezistent, ca un material de cort de campanie, ne-a costat 900 de lei, un pret foarte rezonabil. Nu mai spun ca ne mentinem tonusul desfasurand-o si strangand-o manual, cu ajutorul manivelei 😀 Am trecut recent pe la Hornbach si am vazut ca inca mai au modelul pe care l-am cumparat si noi, cu dungi galbene si albe.

Am observat ca cei mai multi posesori de terase lasa copertina stransa peste iarna, fara alta protectie. Daca vrei sa ii prelungesti durata de viata, iarna, ca sa nu se ude materialul, ceea ce duce in final la putrezire, sau la formarea de mucegai, trebuie sa protejezi copertina de umezeala. In fiecare toamna o infasuram bine in folie de plastic, strangand-o cu scotch sa stea “etansa”.

Gata anul asta, o vom desfasura la anul, in primavara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.