Craciunita

Craciunita

Craciunita

Azi de la Hornbach m-am intors si cu o craciunita superba, pe care am dat 14 lei. Micuta stea a Craciunului (i se mai spune si Poinsettia) este minunata, mica, extrem de rosie si de robusta; nu ma asteptam sa apara asa devreme aceste flori in magazine.

Craciunita nu prezinta de fapt flori mari, ci doar frunze colorate. Frunzele din varf se coloreaza in preajma Craciunului, dand aspectul unor flori. Florile propriu-zise, care se vad in poza, galbui, in mijlocul frunzelor rosii, sunt absolut nesemnificative.

Craciunita este o planta pretentioasa in privinta duratei si intensitatii luminii, ea colorandu-si frunzele in rosu doar cand primeste lumina doar cca. 5-6 ore pe zi (de aceea “infloreste” doar in preajma Craciunului, cand ziua este mult mai scurta).

Sper sa ii placa la noi, sa nu se inverzeasca, pentru ca la noi in living mai primeste seara si lumina artificiala. Nu trebuie udata abundent, si nu ii plac curentii de aer.

4 thoughts on “Craciunita

  1. dollo

    eu am una de anul trecut, care in ciuda asteptarilor nu a murit. am tot tinut-o in acelasi ghiveci toata vara, prin bucatarie, si-a mentinut frunzele verzi. Acum vreo luna, daca am vazut ca se incapataneaza sa traiasca, i-am schimbat ghiveciul si i-am pus pamant (ceea ce avea din magazin era foarte putin si ciudat) Acum sunt curioasa cand va face frunze rosii. Cineva mi-a zis s-o bag la intuneric cu cateva zile inainte de Craciun, dar mi se pare si ciudat si chinuitor cu biata planta. S-o bag in dulap?Ce am cu ea!? Deocamdata e tot in bucatarie.

  2. Spufi Post author

    Nu o sa faca frunze rosii pana nu ii reduci drastic orele de lumina. Nu trebuie nici pedepsita atat de tare, sa nu mai primeasca chiar deloc lumina zile in sir, insa 20 de ore de carcera cu 4 ore de lumina should do the job.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.