Crema de branza

Crema de branza

Crema de branza

In spiritul mancarurilor bio/montignac care se consuma in casa spufilor si pentru ca sandvisul fara unt nu e asa de bun, ne-am gandit ca un inlocuitor excelent de “spread” ar fi crema de branza. Crema de branza se poate pune atat la sendvis, insa merge si pe ardei gras, de exemplu.

Cum crema de branza din comert este plina de amidon, aditivi, diverse arome care mai de care mai chimice si alte porcarii, am decis sa facem noi crema de branza acasa. Mai gustos, mai sanatos!

Ingrediente

Ingredientele in robot

Ingredientele in robot

– 300 gr. branza telemea maturata de vaca

– 300 gr cas de vaca

– 200 ml ulei de masline extravirgin

– 1 legatura ceapa verde

– 4-5 frunze busuioc

– 2 legaturi de marar

Taiem branza, casul si ceapa in cubulete ca sa incapa mai bine in vasul robotului si le punem in robot alaturi de marar si busuioc. Punem capacul la robot si il pornim la viteza 1. Turnam uleiul de masline usor in robot, pana se omogenizeaza totul. Fara ulei, aluatul nu s-ar omogeniza cum trebuie, dar mai mult decat atat, da si o savoare deosebita cremei.

Ulei de masline in crema de branza

Turnam uleiul de masline

Noi consumam in cantitati industriale ulei de masline. Uleiul de masline extravirgin este foarte sanatos, fiind bogat in omega 3, omega 6 si antioxidanti. Ca mai toate uleiurile vegetale, uleiul de masline extravirgin nu produce colesterol, dimpotriva, ajuta la dizolvarea acestuia.

Uleiul de masline presat la rece (atentie: nu ulei de samburi de masline = olio di sansa) mai are si alte proprietati benefice cum ar fi protejarea ficatului si scaderea enzimelor hepatice.

Crema este gata cand totul este bine omogenizat. Se poate prepara si fara cas, adica doar din branza maturata. Prima data am incercat asa, insa ni s-a parut ca a iesit o crema prea sarata, asa ca acum ne-am gandit sa o “diluam” cu cas, si bine am facut. A iesit excelenta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.