Cum agati obiecte grele pe peretii de rigips

Cei care au in casa pereti din rigips s-au confruntat cu siguranta cu problema agatarii obiectelor grele pe pereti. De cele mai multe ori la noi pentru rigips se folosesc cuie cu dibluri speciale, numite molly (de care noi am auzit pentru prima oara la un mester constructor, care ne-a spus ca are nevoie de “molii” – am pufnit in ras la stand in Bricostore cand am vazut ca ele se cheama Molly de fapt).

O solutie mult mai practica decat diblurile pentru rigips (si care as putea spune ca asigura chiar o prindere mai solida in perete) sunt carligele hercules (hercules hooks), pe care noi le-am vazut la tv in America si le-am cumparat de acolo. In reclama se precizeaza ca sustin greutati de pana la 150 de pounds (adica 68 de kg), ceea ce este de-a dreptul enorm, pentru niste simple sarme de otel.

Un pachet contine 20 de carlige si costa $15 (primesti cadou si o nivela laser). Se pot comanda in Romania de pe ebay.co.uk (si le primsti prin posta, acasa).
Carligele Hercules sunt extrem de simplu de pus: le infigi prin insurubare, impingi apoi sarma in perete si rasucesti astfel incat carligul sa stea in sus. Cam asa:

Infigi

Infigi

Apesi si rasucesti

Apesi si rasucesti

Asa arata infipt pe jumatate

Asa arata infipt pe jumatate

Si obtinem o agatatoare discreta si sexy

Infigem complet, si obtinem o agatatoare discreta si sexy

Ce este si mai cool, este ca atunci cand le scoti din perete, nu ramane in urma decat o gaura foarte micuta, greu de observat.

2 thoughts on “Cum agati obiecte grele pe peretii de rigips

  1. dollo

    huh, ce bune ar fi fost carligele astea descoperite acum cativa ani, cand m-am mutat eu in garsoniera mea “de carton”. acum e prea tarziu, ca am suficiente gauri de la incercarile nereusite de infipt suruburi cu diverse dibluri. dar o sa incerc sa comand si eu o mana pentru viitoarele modificari prin casa. merci de pont! 🙂

  2. Spufi Post author

    dollo, sunt excelente, recomand cu incredere, noi am agatat in carligele astea o oglinda care are vreo 40kg, nici nu iti vine sa crezi cat sunt de rezistente cand le vezi asa subtiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.