Cuptorul electric e minunat la casa omului

Cuptor electric

Cuptor electric

Cand vrei sa iti amenajezi bucataria, inainte de a comanda mobila, noi am invatat ca cel mai bine este sa iti comanzi aparatura, in special daca vrei sa incorporezi electrocasnicele. Asa stii exact dimensiunile si cum vei face prinderile in spate.

Daca in privinta majoritatii aparatelor de bucatarie alegerile sunt relativ simple, cand am ales cuptorul am stat ceva in dubii, optiunea cea mai grea fiind: pe gaz sau electric. Am avut aragaz normal la bloc, cu cuptor si plita pe gaz, si de aceea ni se parea riscant sa schimbam solutia; pe de alta parte , cuptorul electric are niste avantaje evidente comparativ cu un cuptor pe gaz.

Avantajele cele mai importante ar fi: reglarea si mentinerea constanta a temperaturii, programele de gatire sofisticate, gatirea uniforma datorita ventilatorului care raspandeste caldura, si nu in ultimul rand, oprirea automata conform unui timer pe care il poti seta.

Noi, dupa ce am vizitat mai multe magazine de specialitate, am ramas cu ochii la cuptor de la Franke, modelul England EG 54M, care se potrivea perfect in bucataria noastra oldie.

Are o multime de programe din care poti selecta modul cel mai potrivit pentru gatire. Poti incalzi doar partea de sus, doar partea de jos sau ambele parti ale cuptorului, cu sau fara ventilator, se poate dezgheta carne, are si functia grill pentru toast.

Termostatul se poate seta intre 50 si 260 de grade.

Panou de programare cuptor electric

Panou de programare cuptor electric

Ceasul de programare este unul dintre cele mai mari avantaje ale cuptorului electric. Poti aseza mancarea la cuptor, setezi timpul dorit si sa iti vezi linistit de alte treburi deoarece gatirea se va opri la timpul stabilit. Poti seta pana la 180 de minute.

Curatarea este foarte usoara, suprafetele fiind plane, cu o carpa cu apa si detergent sau solutii speciale.

Consumul este de 1 kw partea superioara, 1,2 kw partea inferioara si 2,2 kw grillul.

Franke au o serie de produse de bucatarie (de la hote si pana la chiuvete) cu design deosebit, gen “country house” care incadreaza frumos intr-o bucatarie in stil clasic. Pana acum totul de la Franke a functionat fara probleme, si cel mai drag dintre toate ne este cuptorul. Ne felicitam si acum pentru ca am ales solutia electrica 🙂

3 thoughts on “Cuptorul electric e minunat la casa omului

  1. Florin

    Te rugam sa ne spui si noua cat a costat. Si noi cochetam cu Franke.

  2. Spufi Post author

    Florin, noi am cumparat cuptorul in 2007 si am dat cam 1700 de lei, la cursul de atunci. Anul trecut am luat modelul asemanator (cel ca grafitul) cu 2100 de lei, pentru parinti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.