Desert Montignac cu grau

Desert Monti

Desert Monti

Cum dieta Montignac este foarte restrictiva cand vine vorba de dulciuri, am o reteta care mie imi place mult, pentru cei care tin monti si vor sa se indulceasca un pic. Acest desert poate fi mancat si ca mic dejun, pentru ca este o gustare destul de consistenta, cu multe fibre, si chiar tine de foame. Unii pot numi acest preparat “coliva” insa conotatiile funebre ale cuvantului ma fac sa ma feresc sa il denumesc asa  🙂 So, iata despre ce este vorba:
Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: grau integral, fructoza, cacao, migdale, scortisoara, prune si caise uscate, coaja de lamaie rasa, esenta de rom.

Spalam graul si il punem la inmuiat cu o zi inainte de preparare, schimband apa de doua ori, apoi il fierbem (mie imi place al dente). Migdalele, prunele si caisele le maruntim si le amestecam cu graul si toate celelalte ingrediente. Cantitatile le potrivesti dupa gust – eu pun multa cacao de exemplu (care are calitatea si ca scade indicele glicemic destul de mult).

Frunza de menta din poza este decorativa. Eu mananc acest desert fie ca atare, fie cum se mananca cerealele: cu lapte degresat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.