Despre fosa septica

Guri aerisire si vidanjare fosa

Guri aerisire si vidanjare fosa

Strada noastra nu a fost inca racordata la apa menajera, nici la canalizare.

Pentru apa menajera am forat un put, iar pentru evacuare am cumparat o fosa septica.

Dupa ce am analizat bine optiunile pe internet si ne-am documentat asupra modului de folosire si preturi, am luat legatura cu o firma din Bucuresti si am cerut o oferta pentru o fosa septica care sa deserveasca o locuinta cu 2-4 persoane.

O fosa septica utilizata corespunzator se vidanjeaza foarte rar (vidanjarea frecventa este cosmarul celor care nu au canalizare, de ex. vecinul nostru vidanjeaza odata la 2 saptamani).

Fosa este practic un bazin mare care se ingroapa in pamant, unde se aseaza pe un pat de pietris.  Fosa septica e compusa din 2 camere. Deversarile ajung mai intai in prima camera unde se retine materialul solid, iar cel lichid merge in continuare in a doua camera, de unde este drenata in pamant.

Pentru utilizare indelungata fara vidanjare, si ca sa evitam scurgeri in sol de dejectii, tratam fosa o data la 2 saptamani 1 pastila cu enzime. Pastilele se arunca in toaleta, se lasa sa se dizolve 10 min in apa si apoi se trage apa.

Enzimele digera materiile solide din fosa, transfomandu-le in apa, dioxid de carbon si azot. Ele distrug si distrug culturile formate de salmonele, de ex. iar apa care rezulta este ecologica ( conform reclamei facuta de producator, ar fi chiar apa potabila). De asemenea enzimele papă si celelalte tipuri de bacterii care transforma ceea ce digera in compusi ai sulfului (scapam astfel si de mirosurile neplacute care emana din canalizare).

Noi am ales o fosa de 1 mc, dimensiuni 3.2 L x 1,3 l, la un pret de 6000 de lei, pret care include si instalarea .

De cand ne-am mutat in casuta am vidanjat o singura data, ceea ce e foarte ok (pentru doua persoane, ocazional mai multe).

9 thoughts on “Despre fosa septica

 1. Florin

  Daca se poate, care este numele firmei furnizoare ? Canad cumva ? In maxim o luna trebuie sa-mi instalez si eu o fosa si inca nu m-am lamurit la cine sa apelez.

  Multumesc !

 2. Spufi Post author

  Firma este Canad Plus. O experienta placuta, livrare la termen. Dl Sterescu este foarte OK.

 3. Marius

  Ce fel de pastile cu enzime folositi?
  Google mi-a dat mai multe rezultate dar as vrea sa cumpar ceva care are cel putin o recomandare, mai ales ca pretul variaza destul de mult de la un produs la altul.
  Si daca se poate sa imi spuneti si de unde le-ati cumparat si la ce pret.

 4. Spufi Post author

  Salut Marius,
  Pastilele pe care le folosim le-am primit de la firma care a pus fosa. Ele arata ceva de genul asta.

 5. andrei

  iti recomand si fose de la eco tad industries.Sunt si mai ieftine si mai ecologice.Fac montaj cu grantie, mentenata.Au si ministatii de epurare la cel mai mic pret de pe piata.

 6. Fosa ecologica

  Intr-adevar, fosele ecologice reprezinta o varianta foarte buna pentru zonele fara canalizare. Fata de cele din beton prezinta o rezistenta mai mare mecanica si termica si nu exista riscul de a rugini. Plus ca nu trebuie sa te temi de coroziuni ca la cele clasice.

 7. IONUTECO

  Puteti incerca si la cei de la ECO ROTARY ,am cumparat de la ei si sunt foarte ok cu garantie 16 ani si certificate cu marcaj CE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.