Despre siding ca finisaj exterior

Exterior in august 2007

Exterior in august 2007

Dupa cum povesteam in postul anterior in august am terminat cu tamplaria (producatorul a gresit asezarea sprosurilor la unele geamuri, si multe din ele au trebuit inlocuite, pe socoteala sa bineinteles), am terminat structura si am trecut la invelirea casei pe exterior.

La exterior, peste polistirenul de 5 cm si folia anticondens, am optat pentru lambriuri din PVC (siding) in loc de tencuiala exterioara. Ca dezavantaje la aceste lambriuri nu vad decat unul singur: investitia initiala. Lambriurile nu sunt deloc ieftine iar manopera pe care o cer echipele este de obicei 100% din costul materialelor. Per total insa iesi mult mai ieftin, deoarece investitia se amortizeaza in timp.

Iata de ce:  durata de viata este mult mai mare la sidingul de PVC decat la tencuiala, el fiind garantat 50 de ani de producator, nu isi schimba culoarea de-a lungul timpului, nu necesita reparatii/investitii, este rezistent la intemperii. Este termoizolator bun si permite ventilarea peretilor (placile de PVC au niste orificii mici in partea de jos). In plus, se spala usor si este reciclabil 100% .

Vedere spre terasa din spate

Vedere spre terasa din spate

Sageacul (zona de sub acoperis) este si el tot din PVC, si este ventilat prin niste gaurele.  Cunoastem carcotelile esteticienilor in privinta acestui siding, insa noi suntem genul de persoane mai degraba practice si ne-a placut foarte mult rezultatul final 🙂

Majoritatea casutelor americane sunt placate cu acest tip de lambriuri. Impresia de ansamblu cand te uiti la un cartier cu astfel de casute, este una de curatenie si cozyness.

O problema pe care o poti intampina in Romania daca vrei sa iti pui siding este ca distribuitorii nu aduc si ornamentele specifice (ancadramentele late pentru usi si ferestre, paziile), si trebuie sa improvizezi inchiderile cu alte tipuri de profile.

One thought on “Despre siding ca finisaj exterior

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.