Dupa patru ani de Australia

Pe 8 Martie am aniversat patru ani de Australia. In acest rastimp am cunoscut (prea) multi oameni, m-am convertit la veganism, am citit si calatorit prea putin, am descoperit niste locuri magnifice, am schimbat doua joburi, iar cel mai remarcabil moment a fost reintalnirea recenta cu (no safety or surprise) the end. Next milestone: cetatenia australiana.

Spiritual schimbarea emisferei m-a afectat prea putin. Mai putini nervi cotidieni, un mediu mai aseptic, un peisaj cu mult mai frumos indeed dar overall aceeasi proportie de prozaic. Omenirea mi-a ramas la fel de putin draga – si am cunoscut destula lume pe aici, din toate neamurile, straturile sociale, religiile, orientarile sexuale si ce mai vreti.

Mizantropii care viseaza la emigrare in ideea ca schimbarea aerului cu unul mai occidental ii va duce la schimbari de paradigme s-ar putea sa aiba suprize neplacute. Diferentele notabile ar fi pe de o parte pojghita mai consistenta de politete si frica de lege care fac convietuirea mai suportabila, pe de alta parte mai putina “autenticitate” plus o doza enorma de self indulgence pe cap de locuitor. Tragand linie, totusi inca da cu plus la speranta de viata.

3 thoughts on “Dupa patru ani de Australia

  1. Claudiu

    Buna,

    Avem conationali in Perth? ce imi puteti spune despre acest orasel asa cum este vazut de un roman?

    Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.