Emigram in Australia

Hello!

Hello!

Ne-am hotarat sa emigram. Nu credem ca atat cat mai avem noi de trait Romania va ajunge o tara civilizata, unde sa nu fii tratat cu dispret de catre medici in spitale mizere, sa nu circuli intr-un trafic distrus de santiere interminabile, sa nu fii batjocorit de functionarii publici, ca sa nu mai amintim si alte aspecte mioritice mai triste, pe care oricum le cunoastem prea bine cu totii…

Indiferent de cat castigi sau ce conditii de trai ai reusit sa iti creezi nu poti sa nu te lovesti de sistemul atat de bolnav din Romania.

Dupa ce am considerat toate destinatiile posibile (care sa ne satisfaca cerintele, si noi lor), am redus posibilitatile la Australia, Canada sau Noua Zeelanda. Cum Canada a iesit repede din carti datorita climei iar Noua Zeelanda sta destul de nasol pe placa pacifica (ca si Japonia si California), Australia HERE WE COME!

Am inceput deja procesul de emigrare si speram intr-un final fericit. Procesul e de lunga durata, poate peste doi ani sa ne parvina viza, asa ca ne-am inarmat cu rabdare si o luam pas cu pas. In total sunt trei, sau patru pasi in functie de varianta aleasa pentru viza.

Toate informatiile se gasesc pe site-ul departamentului de emigrari australian.

Exista doua tipuri de viza pentru rezidenta permanenta: 175 si 176. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te uiti daca meseria ta este pe lista de ocupatii de care statul australian are nevoie si sa calculezi punctajul. Daca reusesti un punctaj de 120 (65 de la 1 iulie 2011, in noul sistem de calculare al punctajului) poti aplica pentru viza 175 skilled independent. Daca nu indeplinesti punctajul de 120 dar depasesti 100 poti aplica pentru o sponsorizare din partea unui stat australian pentru obtinerea unei vize 176 skilled sponsored. Viza sponsorizata are avantajul ca are un timp de procesare mai scurt.

Inainte de aplicatia pentru viza trebuie facuti doi pasi foarte importanti:

1. Echivalarea studiilor si a experientei de catre entitatea acreditata de guvernul australian sa faca acest lucru (ex. pentru IT assessmentul il face Australian Computer Society)

2. Testul de limba engleza IELTS (minim 6 la fiecare proba pentru primul aplicant, 4.5 pentru aplicantul secundar)

Noi vom incerca sa obtinem viza 176 desi avem punctajul necesar pentru 175. Exista avantaje si dezavantaje. Am incheiat primele doua parti ale procesului, echivalarea si testul de engleza, iar acum asteptam cu multa (ne)rabdare raspunsul statului Victoria daca primim sau nu sponsorizarea.

 

 

 

 

4 thoughts on “Emigram in Australia

  1. kowalski

    Salut,
    aveti idee cum se procedeaza in cazul unui medic/ absolvent de medicina? stiu cate ceva de examenele pt echivalare… multam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.