Emigrare in Australia: 175 skilled independent visa vs. 176 skilled sponsored visa

Deoarece am demarat procedurile si am aflat destul de multe informatii utile pentru cine ar mai dori sa emigreze in Australia, ne-am gandit ca nu ar fi rau sa postam aici una-alta. Astazi: despre tipurile de viza.

175 skilled independent visa si 176 skilled sponsored visa sunt vizele pentru care poti opta cand aspiri la rezidenta permanenta in Australia, pe baza calificarilor profesionale.

Pentru ambele tipuri de viza este nevoie de echivalarea studiilor si a experientei (trebuie sa fie echivalentul unei meserii din SOL, General Skilled Migration Skilled Occupation Lists, lista de meserii publicata pe site-ul DIAC), si verificarea nivelului de engleza cu testul IELTS.

In functie de acestea se acorda mai multe sau mai putine puncte.

175 skilled independent visa

Pentru aceast tip de viza este necesar un punctaj de minim 120 conform testului de pe siteul DIAC. Punctele se acorda in functie de nivelul de engleza, cererea in piata a meseriei echivalate, experienta in munca.

Un avantaj al acestei vize este faptul ca poti locui si munci oriunde pe teritoriul Australiei, insa dezavantajul major este ca durata medie de procesare este de 18-24 de luni, deci trebuie sa te inarmezi cu muuulta rabdare.

176 skilled sponsored visa

Cum ii spune si numele, pentru acest tip de viza este nevoie ca un stat din Australia sa te sponsorizeze. Fiecare stat australian emite in fiecare an o lista de meserii foarte cautate local, si sponsorizeaza vizele pentru imigrantii care au specializarile respective. Din momentul in care iti depui dosarul pentru acest tip de viza si pana obtii un raspuns, in functie de stat, poti astepta cca sase luni. Dupa obtinerea sponsorizarii din partea unui stat australian, punctajul necesar pentru a obtine viza este de numai 100. Avantajul major este ca ai prioritate la procesarea vizei (8-12 luni), iar un posibil dezavantaj ar fi obligativitatea de a lucra in statul ce a oferit sponsorizarea pe o perioada de doi ani de la acordarea vizei.

Noi am aplicat pentru viza sponsorizata de statul Victoria (avem in vizor Melbourne). Deocamdata asteptam un raspuns.

7 thoughts on “Emigrare in Australia: 175 skilled independent visa vs. 176 skilled sponsored visa

 1. miruz

  Am si eu o intrebare…poate puteti sa mi spuneti voi. As vrea sa aplic pentru o astfel de viza 176 skilled sponsored visa. Problema este ca meseria mea este in SOL, si vrand sa merg in Cambera am descoperit pe AUSTRALIAN CAPITAL TERRITORY (ACT)STATE MIGRATION PLAN OCCUPATION LIST February 2011 ca la meseria mea (Radio journalist) scrie CLOSED…Ai idee…va fi open vreodata…Sau mai exact in cazul asta pot aplica? Multumesc mult

 2. Spufi Post author

  Salut. De obicei sunt closed pana la urmatoarea lista, care poate cuprinde sau nu meseria ta. Acestea se intampla din cate am inteles in functie de feedbackul primit de la agajatori (demand). De ce nu te uiti si pe lista altor state? Poate in alte parti nu este inchis procesul.

 3. Catalin Popescu

  Salut.
  Nu stiu cum sa incep sa nu deranjez.
  Suntem (eu si mica familie)diperati sa incepem procesul de emigrare in Au.Din pacate de la 1 iulie o sa fie si mai greu.
  Vreau sa intreb atat: este posibil un ajutor concret din partea cuiva din Au sau Ro pentru rezolvarea problemei, contra cost , evident?
  Putem sa comunicam pe mail?
  Multumesc mult!

 4. Spufi Post author

  Catalin, nu este niciun deranj, intreaba orice, m-as bucura sa va pot fi de folos cu cate stim noi despre emigrarea in Australia. Stiu ca sunt anumiti agenti ce se ocupa de actele de emigrare. Noi ne ocupam singuri pentru ca in afara de a-ti lua banii, un agent nu face mare lucru in plus…

 5. Pingback: No skilled sponsored visa :( « Blogul Spufilor

 6. catalin

  Buna asi dori sa stiu si eu mai multe despre emigrare in australia dar eu nu detim o calificare importanta dar am mai vazut ca se poate daca emigrez impreuna cu sotia ea sa faca scoala unversitate si i se acorda dreptul la munca jumate de norma si la sot o norma intreaga crezi ca ma poti ajuta cu cateva raspunsuri multumesc contact. [email protected]

 7. Spufa

  Salut Catalin. Noi am emigrat relativ demult si intre timp s-au schimbat multe in legislatie, nu stiu sa te sfatuiesc. Cauta pe http://www.border.gov.au/ si vezi care sunt conditiile, eventual intreaba un agent de emigrare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.