Exportul animalelor de companie in Australia

Dupa cum unii dintre voi deja stiti, pentru noi sa ne aducem aici lighioanele a fost destul de greu, deoarece nu poti exporta animale din Romania in Australia. A trebuit sa apelam la autoritatile din Bulgaria, care este o tara agreata de Australia, si a fost foarte stresant si pt noi si pentru animale. Cu multa perseverenta si un dram de noroc am reusit insa sa o scoatem la capat.

Acum, la un an fara 2 saptamani de cand am adus noi lighioanele aici, australienii au mai inmuiat legea importului de animale. Perioada pe care animalul trebuie sa o petreaca in tara agreata s-a scurtat de la sase luni la 45 de zile. Durata de carantina in Australia s-a scurtat si ea, acum trei luni – in loc de 30 zile (cat au stat ai nostri), doar 10 zile.

Pentru noi sa aducem animalele aici a fost un make-or-break decision. Daca mai sunt altii in circumstantele astea, well, postarea asta e pt voi 🙂 Macar voua sa va fie mai usor!

14 thoughts on “Exportul animalelor de companie in Australia

 1. Diana S

  Buna,
  Ma numesc Diana. Si eu sunt interesata de procesul de emigrare al animalelor de companie. In septembrie aterizam si noi in Sydney si abia acum ne-am trezit ca vrem sa luam catelul cu noi. Te rog frumos, in masura in care timpul iti permite sa-mi dai si mie detaii despre emigrare- veterinarul din Bulgaria, costuri si pasii pe care i-ati avut voi de parcurs.
  Multumesc frumos

 2. Vlad

  Bună,
  Va citim blogul cu mult interes si va mulțumim pentru efortul de a-l susține.
  Noi vom pleca pentru cel putin 4ani în Australia cu visa 457. Suntem o familie de trei oameni dar avem si doi frați blănoși, o pisica si un motan.
  Nu ne facem multe iluzii ca îi vom putea lua cu noi si ni se rupe inima. De aceea în măsura timpului poate ne puteti spune cam cum a decurs procedura de export sa ne facem o idee.
  Mulțumim mult,
  Cu stima
  Vlad

 3. Spufa

  Buna Vlad,

  Multumim pentru aprecieri si felicitari pentru viza – nu aveti in vedere sa prelungiti catre rezidenta permanenta? In ce oras veniti?

  Procedura de export pentru noi a fost complicata pentru ca a trebuit sa ne descurcam singuri sa gasim contactele necesare in Bulgaria. Daca am fi stiut de la bun inceput ca exista o agentie de transport de animale care se poate ocupa in locul nostru (si cu care abia la final am colaborat pentru aranjarea drumului) ar fi fost totul mult mai simplu pentru noi.

  Svilen, omul de la agentie, este foarte experimentat, a transportat multe animale in Australia si se poate ocupa el de tot. Datele de contact sunt aici: http://bat-bg.com/en/ – cereti o cotatie si vedeti cum stati.

  Experienta noastra nu mai este relevanta dupa patru ani, si nici recomandabila de altfel 🙂

 4. Vlad

  Mulțumim mult, de abia acum am văzut răspunsul.
  O sa îl contactam pe Svilen.
  Noi venim în Darwin, NT, unde eu am semnat deja contractul de muncă. Agenția cu care colaborez dinAlice Springs “lodged my documens” pentru viza acum doua săptămâni. Voi veni probabil în martie Si restul familiei la sfârșitul scolii în iunie.
  Dacă nu va deranjează Si bineînțeles în măsura timpului mi-ar face placere sa mai corespondam din când în când.

 5. Vlad

  Mulțumim. Vom avea nevoie de sfaturi cu siguranță.
  Mă întrebati dacă nu vrem sa transformam în rezidenta permanentă…am vrea dar asta este o opțiune dacă ai < 50, iar eu de-abia am sărit. Dacă totul e ok, prelungim încă 4 ani, pe urma mai vedem.
  Sărbători fericite si vouă.
  [email protected]
  Toate cele bune.

 6. Octav

  Salutare tuturor,

  M-am hotărât împreună cu prietena sa încercăm și noi marea cu degetul, sa vedem dacă reușim sa ne găsim amândoi sau măcar unul din noi un job în aceasta minunata tara. Cei care ați fost în situația noastră și ați reușit să vă găsiți de lucru, puteți sa ma ajutați și pe mine cu câteva informații, cum ar fi: prin ce modalitate ați găsit jobul (pe ce site, sau la ce firma de recrutare etc)? cum ați procedat în scopul obținerii de viza? Ce altceva ar mai trebui sa am în vedere? Va mulțumesc anticipat !

 7. Spufa

  Salut Octav, Noi am emigrat in Australia obtinand rezidenta permanenta cu viza Skilled Independent, care se obtine pe baza calificarilor profesionale, nu am venit aici cu oferta de munca. Daca vrei sa afli mai multe despre vizele cu care poti ajunge aici, te poti documenta pe https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1.

  Este posibil avand calificarea ta si sa obtii sponsorizarea vizei de catre o companie – cel mai mare site de joburi este http://www.seek.com.au – incearca sa aplici la joburile la care nu se specifica faptul ca trebuie sa ai PR (permanent residency) sau “the right to live and work in this location to apply for this job”.

 8. Adrian

  Buna ! Am si eu o rugaminte stii cumva o adresa si de Ungaria unde pot face actele pt cainele meu sa_l pot duce in Australia , ca eu locuiesc la granita cu ungaria

 9. Mirela

  Buna ziua, am o mare rugaminte la dumneavoastra, avem oportunitatea de a pleca in australia si dorim sa luam catelul cu noi orice ar fi…daca se poate sa ne ajutati si pe noi cu toate detaliile pentru emigrare: veterinar, agentie de transport, tot ce se poate cat sa ne fie mai usor, as fi tare recunoscatoare. Va multumesc din suflet!

 10. Adrian

  Buna ziua , am o mare rugaminte la dvs , va rog daca se poate sa ma ajutati trimitandu-mi si mie pe e mail informatiile ce le-ati trimis Mirelei deoarece sunt si eu intr-o situatie similara . Va multumesc din suflet !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.