Florile lui Bach

Florit 1 din gama Florile lui Bach

Florit 1 din gama Florile lui Bach

Din cauza unor stari de anxietate dintr-o perioada mai dificila prin care am trecut acum cateva luni, ma gandeam ca mi-ar prinde bine niste calmante usoare care eventual sa nu imi creeze dependenta.
Intamplator am ajuns la Plafar (care musai trebuie vizitat, are de ceva vreme o identitate noua, foarte fresh, me likey the new plafar). Acolo am descoperit gama de “calmante” Florile lui Bach, din care incercasem la un moment dat si imi placuse, insa nu se puteau procura pe atunci de la noi din tara 🙂

Ce sunt Florile lui Bach?

Florile lui Bach sunt niste “esente florale” care se gasesc sub forma de picaturi ce se iau intern. Bach nu este compozitorul, ci un homeopat britanic care a activat prin anii ’30. Tinctura de floare este ambalata in niste sticlute mici cu pipeta, au cca 5 ml si costa 30 RON. Se picura cu pipeta intr-un pahar cu apa sau direct sub limba. Contin alcool. Nu contin valeriana.

Exista 38 de tipuri de “tincturi”, preparate din diverse plante, fiecare adresandu-se tratarii unei anume stari sufletesti (majoritatea se adreseaza anxietatii; traducerile din pliantul Plafar sunt cam tembele insa ideea de baza promovata de aceasta terapie este florile lui Bach sunt remedii pentru redobandirea echilibrului emotional).

Conceptul pe care se sprijina intreaga teorie este acela ca esentele florale transmit niste “vibratii/frecvente” care echilibreaza frecvente din organism; substanta florala nu are actiune chimica si ca urmare nici nu s-a putut demonstra stiintific efectul lor.

Wikipedia spune clar: Two systematic reviews of clinical trials of Bach flower remedies found no support for effects beyond a placebo. Concluzia asta nu trebuie totusi sa demoralizeze pe nimeni. Cred ca placebo este cel mai bun si mai neintruziv “medicament”. E cam ca efectul razelor de luna asupra cizmelor de guma, gen 🙂 Totul e in regula atata vreme cat gasesti resursele interne pentru a crede in efectul unui remediu, fie el si apa de ploaie.

5 thoughts on “Florile lui Bach

 1. Nedeia

  complet de acord :). as merge oricand pe efectul placebo decat sa bag in mine chimicale… mai putin acum, cand sunt insarcinata, nu mi-as permite sa nu iau progesteron daca are organismul meu nevoie doar pt ca imi repet ca daca beau ceai de X totul o sa fie bine…. nu e o decizie care sa imi afecteze existenta mea, ci a copilului, si acolo nu ma pot juca 🙂

  in rest, autovindecarea sa traiasca, organismul uman e o masinarie perfecta cu care noi suntem in desync, din pacate…. ce minunatii am putea face daca ne-am aminti cum!!

 2. x

  nu sunt din Bucuresti si as vrea sa stiu despre care plafar este vorba (eventual cu o adresa orientativa) pt ca si eu am nevoie de remediile florale bach.

 3. Spufi Post author

  Am luat de la plafarul situat pe Mihai Bravu langa o farmacie Help Net. Pe site la Help Net apar doua pe Mihai Bravu. Cred ca este vorba de cea de la iancului:
  Adresa:
  Bucuresti
  Sos. Mihai Bravu, nr. 128 (metrou Iancului).

 4. Bella

  Am incercat si eu remediile actor flori.cred in intr- omare masura mi- au ajutat.de ani de zile le folosesc.am bineanteles,un specialist in domeniu,care ma indruma.Nu are efecte auxiliare .Eu sunt multumita de result ate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.