Gloxinia

Gloxinia inflorita

Gloxinia inflorita

Una dintre cele mai cumsecade plante de apartament este Gloxinia. Am primit-o cadou acum doi ani, de 8 Martie, si imi este foarte draga, pentru ca e atat de frumoasa cand infloreste si mai ales este atat de nepretentioasa. Infloreste cam de doua ori pe an, foarte abundent.

Gloxinia mea sta pe un pervaz intr-un loc luminos, si primeste in timpul iernii (cand e in repaus) apa foarte putina odata la 3 zile, cat sa nu fie pamantul complet uscat (o ud cu apa de ploaie si am grija sa nu i se ude frunzele). Fertilizarea in perioada de repaus o fac cam odata pe luna, iar cand incepe sa imboboceasca, de doua ori pe luna.

Temperatura din camera unde sta este destul de mare (24-26 de grade constant iarna, ca noi suntem frigurosi) insa se pare ca gloxinia noastra s-a adaptat destul de bine, desi prin carti scrie ca i-ar placea mai racoare. Cand incepe sa infloreasca si atata timp cat sta inflorita (cam 2 luni) are nevoie de multa apa. Nu va speriati daca toamna i se usuca frunzele si ramane cheala, cand iese din repaus devine iarasi frumoasa.

2 thoughts on “Gloxinia

  1. dollo

    Eu am variantele nebatute, pe grena si mov. Le am de ani de zile si le-am tot impuiat si impartit pe la prieteni. Si mie imi e draga, pentru ca face flori spectaculoase, fara fitze. Se inmulteste usor tinand o frunza in apa ca sa prinda mustati, iar in perioada de chelire poti s-o tai de tot, ca oricum are cartoful in pamant care va rodi din nou.

  2. Spufi Post author

    bune tipsuri, dollo. eu nu am incercat sa o inmultesc pentru ca nu am avut ce sa fac cu puii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.