Icre de peste Montignac

icre

Icrele preparate

Ingrediente:

– icre de crap proaspete

– ulei

– lamaie (cam 4 lamai la 6-700 grame de icre)

– o ceapa mare

– sare

Icrele proaspete sunt cel mai dificil de gasit. Cele vrac din Carrefour sau cele de la cutie sunt pline de tot felul de gume de xantan, guar si diversi conservanti, nicidecum proaspete. Am reusit sa gasim icre de crap foarte proaspete in hala de peste a Pietei Obor, in cladirea veche. Este bine de mers dimineata deoarece dupa ora 11 sunt sanse foarte mari sa nu mai gasesti.

Icrele trebuie curatate de pielite. Intai se scot pielitele mari, cu mana, apoi cu un tel (din cel burduf) se bat icrele. Asa se aleg si o gramada din pielitele pe care nu am putut sa le scoatem cu mana. Se  amesteca cu sare si se dau la frigider sa stea cel putin 24 de ore (pentru a distruge eventualii paraziti; este important sa facem asta, icrele consumate asa proaspete pot fi contaminate).

icre

Icre proaspete

Dupa perioada de “carantina refrigeratorie” se amesteca icrele cu zeama de lamaie folosind mixerul apoi, exact ca la maioneza, se adauga uleiul putin cate putin la inceput, apoi se poate adauga mai mult fara riscul ca icrele sa se taie. De fapt nu ni s-a intamplat niciodata sa se taie; cand icrele au ajuns de o consistenta multumitoare se poate adauga ceapa.

Ceapa am dat-o la blender sa fie foarte fina, ca o pasta, si sa nu se simta cand mananci bucatele de ceapa ci doar aroma.

Reteta este Montignac, deoarece nu se pune nici  miez de paine nici gris; oricum aceste adaosuri le denatureaza gustul si aspectul.

 

 

2 thoughts on “Icre de peste Montignac

  1. Pingback: Somn la cuptor (reteta montignac) « Blogul Spufilor

  2. Alina

    wow ,chiar ma intrebam cum se pot prepara icrele fara gris ??? Vad ca se poate ! Mersi mult pentru reteta .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.