Imprejmuire cu gard de PVC

Gard PVC

Gardul nostru din PVC

Dupa ce am terminat cu amenajarea casei si a curtii (sapat put de apa, turnat trotuare, pus pamant de padure in curte, plimbat utilaje mari prin curte) am inceput imprejmuirea terenului.

Aveam de imprejmuit o suprafata destul de mare: 130 de metri liniari plus poarta auto cu automatizare si poarta pietonala. Am luat la puricat toate variantele de gard, pentru a gasi cea mai buna solutie pentru imprejmuire.  Cautam o solutie care sa ofere cat mai multa intimitate si sa necesite minima intretinere.

Gardul din fier forjat este frumos insa  nu ofera intimitatea dorita. Folosirea placilor semitransparente din plexi  peste fierul forjat ni se parea o solutie neeleganta, asa ca am renuntat la fierul forjat.

Gardul din beton si cel din lemn au nevoie de intretinere, si cum nu doream  nici un fel de complicatii ulterioare, am zis pas si la aceste solutii. In plus, pretul pentru gard din lemn este nesimtit de mare daca raportezi la durata de viata (cca 10 ani) si cheltuielile de intretinere pe care le necesita anual (baituire sau vopsire).

Am ales in cele din urma gardul din PVC, cum vazusem si admirasem la multe casute in State. Costurile pentru gard+poarta auto + poarta pietonala au dus la 17 mii  €. De dragul comparatiei, gardul de lemn ar fi costat 12 mii  €.

Imprejmuire cu gard din PVC

Imprejmuire cu gard din PVC

Am primit o garantie de 50 de ani la acest gard si daca punem datele la un loc, gardul de PVC costa 17 mii in 50 de ani (isi pastreaza culoarea, nu se decoloreaza, deci nu are nevoie de vopsire) iar gardul de lemn 12 mii € x 5 schimbari = 60 de mii € + lacuri si vopseluri + munca, asta in decurs de 50 de ani.

Gardul de PVC este ignifug, rezista la temperaturi intre -40 si 60 de grade si este de 5 ori mai elastic ca lemnul, nu face ciuperci si se spala foarte usor cu furtunul. De fapt se curata singur de la ploaie, de cand ne-am mutat nu am pus furtunul pe el niciodata si e in continuare alb, ca nou.

Instalarea este rapida si destul de simpla, a durat 3 zile cu totul. Nu am pus soclu de beton, nu este obligatoriu. Doar stalpii au fundatie de beton.

Consideram ca am facut o alegere foarte buna, in cei doi ani de cand ne-am mutat in noua casuta nu am avut nici o problema cu gardul.

9 thoughts on “Imprejmuire cu gard de PVC

 1. robert

  cea mai “buna afacere” cu gard de 17 mii euro mai pui 10 mii si iti faci casa tare. pe ce lume traiesti???

 2. adrian

  nu stiu daca financiar a fost mult-130 euro/mliniar nu mi se exagerat. Problema este de estetica-cred ca din fier forjat arata mai bine, evident cu tabla in spate pentru intimitate. Apareau intr-adevar costurile de intretinere – o data la 3-4 ani.

  cu stima

 3. Spufi Post author

  chestie de gust. si noua ne place fierul forjat insa artificiile gen tabla/plastic agatate pe gard sunt odioase.

 4. Costi Prisacariu

  Salutare Spufi,

  Foarte frumos gardul din pvc, elegant si foarte practic!

  Intentionez sa achizitionez acelasi model, imi poti trimite, te rog, datele de contact ale vanzatorului?

  Multumesc frumos,

  Costi

 5. Marius

  Salut Spufi,

  Avand in vedere ca a mai trecut ceva timp de cand aveti montat gardul din PVC as dori sa ne spui daca in continuare se comporta la fel de bine.

  Avem in vedere si noi un astfel de gard pentru casa, dar e important de stiut cum se comporta in timp, eventual daca apar probleme si de ce fel.

  Multumesc,
  Marius

 6. Spufi Post author

  Salut Marius,

  Noi nu mai locuim in aceasta casa dar nu sunt constient de nici o problema aparuta. El vine cu o garantie de 50 de ani dar practic nu vad ce ar putea pati.

 7. Reparatii frigidere

  Salut ,tocmai ce am vazut un gard in Buhusi -Bacau la un Petrom ce nu imi place este pretul cu siguranta dar avea sparturi pe alocuri nu stiu daca a dat cineva cu o piatra sau de la ger .Dar sigur nu are 50 de ani de cand este acolo deci posibile defecte sunt . Eu insa raman doritor sa imi pun daca castig la loto . Cu respect .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.