Inregistrarea animalelor de companie in Australia

Cum ziceam intr-o postare anterioara, in Australia este obligatoriu sa iti inregistrezi animalele in primul rand in registrul national.

Ca sa beneficiem de reducerea taxei pt cei desexed, legea spune ca trebuie sa vii cu un certificat de castrare de la veterinarul care a facut operatia. Cum in Romania nu ti se da un asemenea certificat, iar veterinarii de aici au zis ca ei nu pot da certificate pt operatii facute de altii, eram un pic incurcati… parca nu ne venea sa scoatem inca 440$.

Din fericire, medicul de la clinica de ne-a trimis cartea postala de bun venit ne-a scos din incurcatura; ne-a luminat ca la ei merge si sa iti dai cuvantul ca animalele sunt castrate, si autoritatile te vor crede 🙂

Asa ca am mers la un judecator de pace, un batranel cumsecade, care facea acest serviciu comunitatii in mod voluntar si bineinteles neremunerat. Am scris “statutory declaration” ca animalutele au fost castrate in Romania, el m-a avertizat ca daca mint e caz de puscarie, am semnat si am dus hartiile la consiliul local care a inregistrat animalele ca fiind castrate, si ne-au taxat in consecinta mai putin cu 110$ de cap de animalut castrat.

Se pare ca in civilizatie, cuvantul tau de pionier valoreaza ceva in fata autoritatilor…

3 thoughts on “Inregistrarea animalelor de companie in Australia

  1. Spufi Post author

    stii, ma gandeam ca daca treaba asta cu declaratiile pe propria raspundere ar merge asa usor in Romania, oare ar fi majoritatea cetatenilor destul de cinstiti incat sa nu abuzeze de increderea autoritatilor? normalitatea asta poate avea efecte nasoale, aplicata pe un popor majoritar anormal.

  2. Ana

    Buna, numele meu este Ana; am nevoie de ajutor, respectiv de cateva informatii referitoare la aducerea pisicilor in Australia. Puteti sa-mi spuneti, va rog, unde ati lasat pisicile in cele 6 luni si cum ati gasit locatia? Imi puteti recomanda o locatie pentru pisica mea?
    Adresa mea de email este alex.two.alex @ gmail.com (stiu ca este mai ciudata dar pe aceasta o folosesc). V-as ramane indatorata daca mi-ati putea oferi mai multe detalii pe adresa de email.
    Multumesc, o zi placuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.