Masina de tuns gazonul Mega

Sambata trecuta am tuns gazonul prima data anul acesta. Crescuse destul de mult in special zonele unde am plantat seminte de gazon dupa ce am sapat pirul ce ne invadase gradina. Am echipat masina de tuns, marca Mega, despre care v-am povestit int-un post anterior, pentru lucru (schimb ulei, umplut rezervorul de benzina) si am trecut la treaba.

Masina de tuns a inceput sa se impotmoleasca din metru in metru. Am dat vina pe faptul ca gazonul este ud si am continuat sa tund. Greu, mergea foarte greu. Unde iarba era ceva inalta era dea dreptul imposibil. Incepusem sa ma gandesc serios la betonarea curtii 😀

Dupa doua ore de chin (in mod uzual nu dureaza nici o ora tunsul intregii suprafete de gazon), si gazonul nici jumate tuns, am ramas cu manerul prin care impingi masina de tuns, in mana. Masina de tuns s-a rupt in doua, la propriu. Manerul s-a sectionat pur si simplu ca o tabla de 2 lei.

Este a doua oara cand se intampla sa se rupa carcasa masinii de tuns. Prima oara am dat vina pe ghinion, insa acum este inacceptabil avand in vedere ca am ingrijit-o si a stat ferita, in magazie, unde nu ploua, nu ninge.

Mi-am facut niste nervi teribili si am aruncat-o direct la gunoi. Garantia a expirat de curand. Unele lucruri sunt facute sa dureze fix pe perioada garantiei.

Pana la urma am terminat treaba cu masina de tuns a unui vecin, si nu am mai avut nici problemele cu poticnirea motorului, in mai putin de 40 de minute.

Concluzia este: Nu cumparati masini de tuns gazonul marca Mega. Degeaba pui un motor Briggs and Stratton pe o tabla ieftina, pentru ca se va rupe carcasa.

Acum ne uitam dupa o masina de tuns de la Husqvarna, cu un motor mai puternic si carcasa de otel.

One thought on “Masina de tuns gazonul Mega

  1. Pingback: Masina de tuns iarba Husqvarna r152sv « Blogul Spufilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.