Mici pregatiri de toamna-iarna

Termostat

Termostat

In ultimele zile, toamna a inceput sa isi intre in drepturi. Noaptea temperaturile au coborat pana la 9 grade iar ziua nu prea au trecut de 23-24.

Dormitorul nostru este pozitionat la nord si nu prea se incalzeste in timpul zilei cum o face livingul, care avand la sud geamuri cu deschidere generoasa, se incalzeste destul de bine de la soare.

Cum noi suntem niste frigurosi iar in dormitor temperatura ajunge la 21 de grade noaptea, a venit timpul sa ne bucuram inca o data de avantajele  independentei termice pe care nu o aveam la bloc, si sa pornim instalatia de incalzire.

Gratie automatizarii de care va povesteam intr-un  post anterior, putem porni caldura doar in dormitorul nostru si baia acestuia. Am pornit incalzirea trecand de pe programul de vara (doar apa menajera) pe programul de iarna (apa menajera + incazire), am pornit pompa de recirculare pe flux continuu si cam asta au fost setarile la centrala.

Pentru incalzirea in pardoseala pompa de recirculare este bine sa functioneze in flux continuu pentru ca apa sa circule mereu si sa incalzeasca uniform.

Ce e bine de stiut este ca trebuie sa lasam cate un circuit pe etaj deschis, ca sa nu se arda pompa de recirculare. Noi avem caloriferele de prosoape care ne place sa fie incalzite mereu si am lasat aceste circuite deschise.

In dormitor si in baie am setat termostatele pe 24 de grade temperatura de ambient, cea mai confortabila temperatura pentru noi. Daca pana azi noapte am mai dormit cu aerul conditionat pus pe modul heating (credeam ca vremea se va incalzi iar), de abia azi noapte am dormit bine cu adevarat.

Nu mai este mult si va trebuie sa incepem pregatirea serioasa a gradinii pentru iarna: invelit pomii, pergola…..etc.

One thought on “Mici pregatiri de toamna-iarna

  1. Nelu

    cel mai eficient sistem de incalzire este cel cu cilindri de aluminiu,prin care circula aer incalzit la 60 de grade.Sistemul consuma 250w/h,dar este prevazut cu programator,care intrerupe incalzirea ori de cite ori temperatura din incapere depaseste 24 de grade.L momentul in care sesizeaza scaderea temperaturii sub 20 de grade sistemul reia incalzirea.Dezavantajul este ca trebuiesc montate aceste sisteme in fiecare incapere,iar un aparat poate incalzi maximun 46mc ,deci o incapere de 16-18 mp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.