No skilled sponsored visa :(

Raspunsul la aplicatia noastra pentru viza sponsorizata de statul Victoria a fost negativ. Motivul: meseria si experienta aplicantului (software engineer) nu sunt in demand in Victoria. Mi se pare cam aiurea, but who are we to disagree… oh well 🙁  Aplicatia nu a costat nimic, asa ca macar din acest punct de vedere nu am iesit in paguba. Este drept si ca ne-am trezit tarziu, chiar in ultima zi, sa aplicam pt anul asta, si dosarul nostru a fost procesat printre ultimele…

Ca urmare am depus online aplicatia pentru viza 175 (skilled independent), care a costa AUD 2500… Cum spuneam in postul despre vizele 175 si 176, timpul de asteptare pentru viza 175 este mai lung, pana la doi ani. Cumva lucrurile se aranjeaza mai bine asa, avem timp sa ne ducem la capat proiectele de aici si vom fi mai bine pregatiti pentru plecare la momentul potrivit.

Sansele sa nu primesti viza 175 atata timp cat indeplinesti punctajul cerut de ei si nu ai alte bube (gen cazier) sunt minime. Tot ce trebuie sa faci este sa te inarmezi cu multa rabdare, cel putin pana iti vor aloca un CO (case officer) care te va indruma in ultimii pasi pana la obtinerea vizei. Din momentul in care li s-a alocat CO, majoritatea aspirantilor la viza incep sa isi aranjeze apele pentru decolarea catre cerul abastru din Ozland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.