Orhideele Phalaenopsis

Phalaenopsis mov

Phalaenopsis mov

Una dintre orhideele mele Phalaenopsis continua sa ma suprinda cu robustetea inflorescentei: de cand am primit-o, acum trei luni, si pana acum, sta inflorita, desi saptamanal mai pierde cate o floare.
O tin pe birou, are lumina toata ziua, insa soarele nu ajunge pana la ea.
O ud o sigura data pe saptamana, prin imersiune intr-un bol cu apa plata, in care picur un sfert de capacel de ingrasamant pentru orhidee, de la terrasan (NPK 4-4-7). Vara, cand era foarte cald, o udam de doua ori pe saptamana.

Nu i-am schimbat substratul, sta in acelasi ghiveci de plastic transparent, pe care l-am asezat pe o farfurie cu granule de argila, pe care incerc sa le mentin umede in permanenta.

Phalaenopsis

Phalaenopsis

Cealalta Phalaenopsis a mea este cheala de asta vara, cand m-am gandit eu sa mai racoresc biroul punand aerul conditionat (erau 33 de grade, si mai mult ca sigur plantelor nu le era deloc confortabil).

Numai ca orhideea s-a suparat si a pierdut toti boboceii. Acum ca or sa scada temperaturile mai tare sper sa o pot determina sa infloreasca din nou (o sa o dau noaptea la racoare).

Am de gand sa ii tai tija pe care au fost florile, pentru ca aceasta nu da deja de doua luni niciun semn ca ar mai dori sa produca ceva placut ochilor mei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.