Paianjenul rosu

Paianjenul rosu

Paianjenul rosu

Astazi am observat ca ardeiul nostru crescut in ghiveci care incepuse sa dea semne de ofilire brusca, este de fapt atacat de paianjenul rosu (Tetranychus urticae). Crezusem ca a inceput sa se ofileasca deoarece am uitat sa il ud 3 zile la rand – ardeiul este mare consumator de apa; imi parea foarte rau, deoarece din primavara si pana acum a dat o recolta frumoasa de ardei de toate culorile si de toate gradele de iutenie (am pus mai multe seminte de ardei in acelasi ghiveci, si am lasat cam sase tulpini viguroase sa se dezvolte).

Ma asteptam sa isi revina, odata reluata udarea regulata, insa azi m-am uitat cu atentie, si mi s-a parut ca vad niste panze fine in varful tulpinilor. Cu lupa am putut vedea si micutii invadatori, mici si rosii: paianjenii rosii.

Am izolat ardeiul departe de celelalte plante, am taiat tulpinile compromise, si am dat cu insecticid Perfect plant (care m-a mai ajutat odata in primavara la niste dalii). Sper sa fie eficient, pentru ca paianjenul rosu este foarte rezistent si imun la multe insecticide.

One thought on “Paianjenul rosu

  1. Pingback: Insecticid eficace pentru paianjenul rosu « Blogul Spufilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.