Pardoseala de tip deck pentru terasa

Deck-ul cu Sasha in prim plan

Deck-ul cu Sasha in prim plan

Terasa din spatele casei este locul unde iti tragi sufletul, acasa, cand vii din zgomotul orasului si te retragi “la depou” dupa o  zi istovitoare la munca. Dupa o tura prin gradina,  sa saluti plantele, sa mirosi florile, te asezi la o bere rece sau un pahar de vin si asculti natura.

Locul acesta de relaxare pentru noi cand am gandit  “casuta americana” nu putea fi decat un deck din lemn, cat mai cozy. Lemnul confera acea caldura specifica ambientului, care nu poate fi reprodusa de niciun alt material de constructie.

structura terasa

Structura deck

Deckul este continuarea casei. Am continuat cu fundatia de amvic desenand conturul deckului apui am pus grinzile de sustinere, cate doi dulapi de 5×15 cm din 60 in 60 de cm.

Peste grinzi am batut dulapi, sa ne permita asezarea lamelelor de pardoseala si fixarea corecta in structura.

In dreptul treptelor, doua laterale si una care iese in gradina, am turnat beton in forma de trepte.

Pentru lemnul deckului am cautat ceva rezistent. Am gasit la un furnizor un material de lemn special pentru terase si piscine, un lemn din esenta tare, “lemn de deck”, care are si niste striatii antiderapante. Materialul a costat 6 mii de lei.

Am batut scandurile ca pe parchet, intretesut.

Deck de lemn

Pardoseala tip deck

Dupa 2 ani  lemnul s-a mai decolorat, la inceput el avand o culoare rosiatica. Nu l-am tratat cu nimic niciodata si ne place culoarea naturala pe care a capatat-o.

6 thoughts on “Pardoseala de tip deck pentru terasa

 1. Pingback: Bancuta de pe deck « Blogul Spufilor

 2. angela

  de unde ai cumparat lemnul de terasa, ca tot ce am gasit eu este sxtrem de scump…

 3. Paul

  Buna,
  Te rog sa-mi spui . acum dupa atatia ani , cum arata deck-ul. Iarna cand se aseaza zapada cum il cureti? Striatiile si lemnul in sine nu s-au degradat datorita inghetului si dezghetului? Crezi ca ar fi fost mai practic daca faceai si un acoperis?
  Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
  Stima,
  Paul

 4. Paul

  Inca ceva daca se poate :). Tamplaria este PVC ? Geamul este intreg sau sunt ochiuri? Este termopan?

 5. Spufi Post author

  Salut Paul,

  Noi am plecat in Australia si am vandut casa. Actualul proprietar ne-a spus ca terasa trebuie refacuta, a putrezit lemnul, deci se pare ca a durat doar 6 ani… Lemnul nu a rezistat bine la inghet/dezghet. Se curata usor de zapada, ca orice suprafata, problema era ca iarna era alunecos, se forma o pelicula de gheata pe lemn. Intr-adevar ar fi fost bun un acoperis, poate ar fi durat mai mult terasa.
  Apropos, exista un material mai bun acum, e un compozit lemn cu plastic, care cred ca ar fi fost o alegere mai inspirata (http://www.geplast.ro/pavimente-pardoseli/paviment-terase-deck-compozit-decodeck)

  Tamplaria era PVC, cu termopan. Geamurile erau intregi, “sprosurile” (asa se cheama ramele acelea care dau impresia de ochiuri) sunt puse pe interior, intre geamurile termopanului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.