Pastrav afumat

Pastrav la afumatoare

Pastrav la afumatoare

Ingrediente:

– 4 pastravi

– doua lamai

– doua cepe

– sos de soia

– ulei de masline

– sare si piper

Afumatoarea noi o folosim in mod special pentru carnea de pui si de porc, insa si pestele afumat este excelent. Cum vremea a fost frumoasa zilele acestea, am scos afumatoarea afara si am preparat pastrav afumat.

Iata cum: am pus pestele spalat, eviscerat, fara cap si coada in doua pungute (puse una in alta, ca sa nu curga) la marinare, impreuna cu sosul de soia, zeama de la o lamaie, ulei de masline si am condimentat cu sare si piper; pungutele se lasa la marinat in frigider pentru o ora.

Pastravul cu ceapa si lamaie

Pastravul cu ceapa si lamaie

Cand marinada s-a facut, pe o hartie de copt am asezat un pat de ceapa rondele si  o lamaie taiata felii. Deasupra am pus pastravul acoperit de alte rondele de ceapa.

Nu am folosit folie de aluminiu deoarece este corodata de sucul de lamaie, aluminiul ajungand astfel in mancare. Am citit din surse credibile ca aluminiul ingerat este vinovat de declansarea Alzheimer, asa ca noi ne ferim de combinatia folie aluminiu-acid.

Inchidem hartia de copt deasupra, insa nu strans, in asa fel incat fumul sa poata patrunde la pastravi. Bagam tava la cuptor pentru 15 minute, la o temperatura de 200 de grade, pentru ca pestele sa se prepare termic, inainte de a-l pune in afumatoare, unde va prinde gustul specific.

Pestele pe afumatoare

Pestele pe afumatoare

In timpul cat pestele sta la cuptor pregatim afumatoarea si o pornim, ca atunci cand scoatem de la cuptor pastravul, sa avem deja destul fum in afumatoare.

Pastravul a stat in afumatoare 45 de minute;  cand l-am scos era fraged si gustos de ne-am lins pe degete.

 

4 thoughts on “Pastrav afumat

  1. Spufi Post author

    when there’s a will there’s a way… chemi toti vecinii si imparti cu ei, le inchizi gura cu o bucata frageda de pastrav!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.