Pir, iarba dracului

Odata cu venirea primaverii, pirul a revenit si la noi in gradina, desi am folosit ierbicid de pir (glifosat) vara trecuta. Incercam sa nimicim on sight orice fir de pir, dar bineinteles ca din cand in cand tot ne mai intalnim cu cate un pir matur, cu radacina taratoare de cativa metri.

Este fenomenal cedorinta de raspandire are acest pir – chiar ne gandeam ce ar fi daca, in loc sa ne luptam cu el all summer long, am prelua ideea celor din tarile calde, care s-au dat batuti si folosesc pirul pe post de gazon (si chiar nu realizezi ca nu este gazon, privit de departe). In Tenerife de ex chiar nu arata rau deloc.

Cel mai neplacut este ca stii ca batalia asta va fi un neverending story, atata vreme cat vecinii lasa pirul sa prolifereze la ei in curti (am vazut cum isi intinde radacinile pe sub gard). Cred ca vom folosi in curand inca o tura de ierbicid de pir, desi eficienta lui e mai scazuta decat se lauda producatorii. Sper ca in the end sa avem un rezultat la fel de bun ca anul trecut.

2 thoughts on “Pir, iarba dracului

  1. Aloha

    Buna.
    Usor cu glifosatul, indiferent ca e vorba de Clean Up sau Round Up, amandoua sunt pe baza de glifosat si in egala masura toxice. In plus, pamantul pastreaza cativa ani de zile buni glifosatul, atentie, poate la un moment dat veti vrea sa puneti niste legume si o sa va alegeti cu rosii cu glifosat, castraveti cu glifosat etc…

  2. Spufi Post author

    spatiul in care exista gazon si unde apare pirul e bine delimitat si e si la cateva zeci de metri de gradina de legume. niciodata acolo nu o sa plantam altceva decat gazon; multumim de atentionare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.