Prima carte postala

nu ca e dragut?

nu ca e dragut?

Primii care ne-au scris sa ne ureze bun venit cand ne-am mutat la tara, in Hills Shire, au fost niste veterinari din zona (sunt f multe cabinete/spitale).

Sasha si Max se simt excelent aici, avem pe unde ne plimba, spatiile sunt foarte largi, e multa vegetatie si totul este foarte linistit. Pentru ca in Romania ne fugareau cainii strazii, preferam sa nu iesim din curte. Din cauza asta, bineinteles, nici nu stim prea bine sa mergem in lesa, insa facem progrese de la o zi la alta 🙂

Pisoilor le place in noua casa, au mult spatiu si multe geamuri prin care sa observe ce se intampla afara. Ne-am indragostit cu totii de Hills Shire, si probabil aici ne vom stabili pentru restul vietii 🙂

 

verso

verso

Dupa cum zice si in scrisoarea de la Vets, trebuie sa updatam – inregistram de fapt pt prima oara lighioanele. In Australia microciparea si inregistrarea animalelor de companie in baza de date este obligatorie din 1999 si costa 150$ pt un animal necastrat (pisica sau caine) si 40$ pt un animal castrat (amenda fiind de max $880).
Cand te muti, trebuie sa notifici consiliul local ca sa updateze adresa in baza de date – ca sa te poata contacta, desigur, in cazul in care iti pierzi animalul si il gaseste cineva.

Parca am fi in civilizatie, si alta nu!

 

5 thoughts on “Prima carte postala

 1. Alina

  Atat??? Asteptam amanunte, povesti, poze! Nu uitati cum le asteptati si voi cand navigati pe blogurile australiene!

 2. Dollo

  deci ați mai învățat să mergeți în lesă, dar de făcut … una alta a învățat Max sau tot așa te rogi de el? 🙂
  bună informația asta cu taxa pentru castrat/necastrat. ulterior se mai plătește și vreo taxă anuală sau e doar asta și atât?

 3. Spufi Post author

  Alina, cam tot ce traim noi acum s-a spus in mare deja pe blogurile alea de le citeam cu nerabdare atunci. Dar o sa postam ce ni se pare mai neobisnuit, sau ce au omis “predecesorii” sa descrie 🙂 stay tuned!

 4. Spufi Post author

  Max tot sfios e, nu face decat in intimitatea curtii lui, in schimb il razbuna Sasha de 2-3 ori pe drum 😀 Cam nasol ca nu prea sunt tomberoane publice pe aci, si trebuie sa umblu cu comorile in punga pana ajungem acasa inapoiu.

  Cu legile pe aici: asta e singura taxa, iar pensionarii platesc o taxa mai mult simbolica; pt cainii utilitari nu se plateste nimic. In rest ai amenzi destul de mari de platit, daca te prind in offside: http://www.thehills.nsw.gov.au/Animal-fees-and-fines.html#.UXHqoKIyY5o

  Daca vrei mai multe info despre cum sunt reglementate in civilizatie problemele cu animalurile, uite aici: http://www.thehills.nsw.gov.au/Desexing-your-cat-or-dog.html#.UXHrKaIyY5o

 5. Pingback: Inregistrarea animalelor de companie in Australia « Blogul Spufilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.