Pulpe de pui afumate in punga

Smoker bag

Smoker bag

Am descoperit din intamplare, navigand aiurea pe ebay, un produs de care nu am mai auzit pana acum si anume smoker bag.

Pretul fiind mic (cam 3 lire) am zis ca merita sa incercam sa vedem cum afuma ea carnea (noi suntem fani produse afumate, iar pe vremea asta nu sta nici dracu’ afara sa gateasca la afumatoare).

Ca principiu, aceasta punga din aluminiu are in spatiul inferior un compartiment care contine lemn. Acest lemn, incins de caldura cuptorului  sau a gratarului, degaja fum in primul compartiment, ce contine carnea si legumele.

Un aspect misto este ca fumul nu se imprastie si in bucatarie, sta inchis bine in punga, deci casa nu va mirosi ca o afumatorie :D.

De cum am primit coletul cu punga minunata, ne-am pus pe treaba.

Ca ingrediente am folosit 4 pulpe de pui, 4 morcovi, cam 10 ciuperci micute, 5 frunze de busuioc, 2 cepe, condimente de pui de la Kamis, sos de soia si ulei de masline.

Nu am folosit ingrediente acide (vin, lamaie, rosii, usturoi, etc..) deoarece acestea dizolva folia de aluminiu iar aluminiul ingerat se pare ca nu face bine la sanatate.

Ingrediente

Ingrediente

Am aruncat ingredientele in punga iar dupa aceea am inchis ermetic punga, impaturind strans la capat.

Am pus punga pe o tava si am bagat la cuptor, lasand o ora la 220 de grade, respectand indicatiile de pe ambalajul pungii.

Am scos punga de la cuptor si am decupat partea de deasupra.

A iesit o minunatie, legumele si carnea avand un gust fin de afumatura (la afumatoarea noastra de obicei mirosul este mult mai pregnant).

Pui afumat in punga

Pui afumat in punga

5 thoughts on “Pulpe de pui afumate in punga

  1. dollo

    ceva mai rumenite pulpele alea nu mergea? adica nu exista optiunea, ca la punga Knorr, sa o defaci in cuptor cu cateva minute iainte, ca sa iasa mai crocante? Noua asa ne plac 🙂

  2. Spufi Post author

    dollo, se putea desface punga ca sa se rumeneasca, asa facem si noi la knorr, insa cum nu mancam pielea, aspectul a cazut pe planul al doilea 🙂 gustul in schimb a fost minunat, carnea nu a avut gustul acela de pui fiert pe care il au pulpele care arata asa “nerumen”. poate data viitoare vom desface totusi punga, de dragul pozei 🙂

  3. Pingback: Rasol de vita cu legume « Blogul Spufilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.