Red Dog – ce filme mai fac si australienii astia!

Umbla vorba prin targ ca ar fi cel mai bun film australian despre Australia 🙂

Red Dog este un film bazat pe o poveste adevarata (cu cateva metaforice, mici, fermecatoare derapaje de la povestea reala – vezi pelerinajul cainelui pana in Japonia); este un film despre un caine “comunitar” autostopist (un australian kelpie) dar mai ales despre lifestyle-ul emigrantilor in comunitatile miniere din Western Australia, “outback blokes”, red dirt cat vezi cu ochii, oameni generosi si sufletisti… basically despre o bucatica de istorie a formarii acestui conglomerat de calitati (si poate si defecte) denumit “aussie spirit”.

Un film cu actori necunoscuti, superb regizat, cu o minunata coloana sonora, cu scene memorabile (“you need some ed-u-ca-tion” ftw :)) ), scene la care am ras si am plans ca niste scolarite amandoi.

In real life povestea cainelui se termina mai bine decat in film – cainele care l-a interpretat pe Red Dog a fost adoptat de producatorul filmului.

Proba de auditie a cainelui-actor:

 

 

Este un film “de suflet”, care ii va emotiona si pe cei care nu au caine/caini si nici nu vor sa emigreze in Australia ca noi 🙂 Nu spun mai mult. Enjoy!

3 thoughts on “Red Dog – ce filme mai fac si australienii astia!

  1. dollo

    proba de audiție m-a făcut să caut filmul și aseară târziu l-am văzut. merci 🙂 eu am râs mai mult la fazele „vântoase” și la alea în care expresiile câinelui făceau mai mult ca o sută de replici. nici Red Cat nu a făcut un rol rău 😉

  2. Spufi Post author

    noua ne-au placut si fazele cu ABRUUUZZI (asa o sa povestim noi de OTOPENI prin Australia :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.