Reteta rapida de mamaliga

Mamaliga la microunde

Mamaliga la microunde

Sunt unele mancaruri care fara o mamaliguta alaturi parca nici nu mai au farmec, si in categoria aceasta intra fara drept de apel urzicile cu usturoi.

Nu facem des mamaliga, pentru ca nu este montignac, si nu ne place nici sa stam mult sa invartim facaletul in oala de mamaliga. Asa ca pentru rarele ocazii in care avem pofta (si musai pentru cand gatim urzici), am gasit o metoda de a obtine mamaliga fara cocoloase, cu minim de efort.

Avem nevoie de malai si de apa in proportie de unu la trei. Pentru doua persoane punem cam 50 de grame de malai si un paharel de apa intr-un bol de sticla. Am adaugat un strop de sare si, de gust, o felie de unt.

Amestecul pentru mamaliga

Amestecul pentru mamaliga

Omogenizam amestecul si bagam la microunde pentru 5 minute, dupa care scoatem bolul si amestecam iar. Punem apoi pentru inca 4 minute la microunde. Daca vrem sa obtinem o mamaliga mai solida, tinem mai mult.

Amestecam mamaliga

Amestecam mamaliga

Aceasta este reteta de mamaliga prin care oricine, cat ar fi de incepator, obtine fara bataie de cap o mamaliguta fara cocoloase, garantat. Mamaliguta noastra a mers de minune cu mancarea de urzici.

3 thoughts on “Reteta rapida de mamaliga

  1. Pingback: Urzici « Blogul Spufilor

  2. nedeia

    ei, aici nu pot sa subscriu :). nu concep mamaliguta facuta altfel decat clasic, fiarta si frecata cu facaletul sau lingura de lemn 😀

  3. Spufi Post author

    nedeia, adevarul e ca si procesul de preparare in sine parca ii da un “nu stiu ce” mancarii, dar daca te grabesti vreodata sa stii ca metoda asta rapida este fara gres!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.