Saltele răcoricioase pentru vara animalelor

Vara asta în Australia a fost mult mai cald decât in primii? ultimii? doi ani petrecuți aici. Luna Februarie, care încă nu s-a terminat, a fost cea mai fierbinte din ultimii 150 de ani (global warming doh). În suburbia noastră din nord-vestul Sydney-ului azi au fost 40 de grade, cu șase grade mai mult decât în Sydney CBD.

Pentru animale căldura este greu de suportat, mai ales pentru cele super îmblănite. Vara câinii noștri stau în curte până la prânz, iar după prânz, în zilele călduroase stau în casă la aer condiționat.

Ca să le fie bine când e cald afară am cautat pe net saltele “răcoricioase” și dintre modelele existente am ales K&H Cool Bed III , care pare să fie cea mai performantă soluție de pe piață.

IMAG1080 IMAG1081 IMAG1085Saltelele au în interior un gel “cool core”, care se activează în prezența apei pe care o torni în saltea iar apa va rămâne mereu mai rece decât temperatura corpului – în special dacă pui salteaua la umbră. Salteaua este invelită într-un fâș super rezistent, și o poți târî de colo colo (odata umplută cu apă devine cam greu de transportat).

Câinii noștri au prins greu șpilul cu saltelele răcoricioase, ei fiind obișnuiți să se descurce cu tradiționalele gropi săpate în pământ (și pe care noi suduind trebuia să le reparăm seara după serviciu). Pentru că nici critica, nici vorba bună nu au funcționat, i-am determinat să se lase de gropărit plasând bolovani mari de piatră pe unde săpau sub un gard viu de camelii. Cum nu au mai putut săpa, au început să acorde mai multa atenție saltelelor, și au înțeles că sunt reci și bine de stat pe ele când e cald. În plus, saltelele sunt molcuțe, deci bune și pentru articulații.

3 thoughts on “Saltele răcoricioase pentru vara animalelor

  1. dollo

    cineva stă cu labele pe ambele saltele, simțul de proprietate a rămas ca la românica, ha? 😉

  2. Spufa Post author

    Simtul de proprietate si toate celelalte naravuri, neschimbate. Un roman cu spirit de observatie de pe aici le-a zis “caini geto-daci” :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.