Stephanotis

Stephanotis in floare

Stephanotis in floare

Anul trecut de in perioada sarbatorilor de iarna am primit in dar de la doi oaspeti diferiti, in aceeasi zi, cate un stephanotis (Stephanotis floribunda). Nu vorbisera intre ei, deci a fost o coincidenta, zic eu 🙂  Lastarii erau infasurati pe o sarma in forma de coronita, si erau plini de boboci. I-am asezat la ferestra biroului, orientata inspre nord. Unui stephanotis i-au cazut aproape toti bobocii la scurt timp, insa celuilalt nu, a apucat sa infloreasca foarte frumos.

Sunt plante tropicale, cu flori tubulare, cerate, care apar in buchetele si au un miros puternic, asemanator cu al iasomiei. Biroul nostru, unde tinem plantele, mirosea atat de tare a iasomie ca trebuia sa aerisesti inainte de a sta mai mult timp acolo.

Dupa cateva zile florile incep sa devina galbui si cad dupa aproximativ 10 zile.  Desi se spune ca sunt plante pretentioase, eu am constatat ca nu este deloc adevarat.

Din primavara acestui an cei doi stephanotis au inflorit aproape non stop pana acum, in septembrie. Am udat plantele abundent, in fiecare dimineata aproape. Desi se recomanda sa pulverizezi apa si pe frunze, nu am facut asta, si plantelor le-a mers foarte bine. In fiecare duminica plantele primesc ingrasamant in apa cu care sunt udate. Le-am schimbat pamantul o singura data, cu turba.

Lastarii cresc cu o repeziciune uimitoare, si i-am incolacit in jurul coronitei initiale, insa va trebui sa le refac coafura destul de curand. Daca iti doresti un Stephanotis, nu ezita sa iti iei, e chiar o plantuta foarte cumsecade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.