Tufanele – cum procedam iarna

Tufanica

Tufanica

Deoarece un vizitator a ajuns pe blog la postul cu tufanele cautand “ingrijire tufanele pentru iarna”, cred ca unora le-ar fi util sa stie cum procedam noi cu aceste tufe dragute, ca sa ne infloreasca si anul viitor la fel de abundent.

Florile de tufanele din gradina pot rezista si cand temperaturile scad sub 0 grade Celsius, insa nu rezista multa vreme, pentru ca se “mureaza” trecand prin diverse stari de inghet-dezghet.

Anyways, de abia dupa ce se ofilesc florile, si nu neaparat in iarna calendaristica ne putem pune intrebarea: now what?

Asadar, noi pe la inceputul lui decembrie, (in functie de cat de lunga este toamna, mai bine zis),  taiem tufele de tufanele, lasand tijele cam la 5 cm inaltime, si le musuroim. Astfel protejate tufanelele vor ierna fara probleme, iar din primavara vor incepe sa dea lastari noi. Peste vara, in functie de cata apa primesc (iar la noi primesc plenty, aspersoarele le udain fiecare noapte), tufanelele isi vor forma tufa.

3 thoughts on “Tufanele – cum procedam iarna

  1. dollo

    eu le-am lasat netaiate si nemusuroite in ghiveci.Ma rog, e un ditamai hardaul, pe balcon. Dar nu mi-am pus problema ca vor rezista, si ele mi-au facut o surpriza. Oricum n-am unde sa le bag in casa. Acum ca am trei feluri, in trei ghivece, ma cam intreb. Oare ma mai intalnesc cu ele si la anul?

  2. Spufi Post author

    Daca balconul este inchis (si tind sa cred ca este, pentru ca spuneai ceva de un calorifer la un moment dat), cred ca nu sunt aceleasi reguli de ingrijire cu ale tufanelelor din gradina. Inclin insa sa cred ca au nevoie de un repaus (iarna, gen). Poate faci cumva foarte frig in balcon, sa se simta si ele in mijlocul naturii 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.