Ulcica bulgareasca

In restaurantele bulgaresti exista de regula in meniu o sectiune de “pot-uri” traditionale  (feluri preparate si servite in mici vase de lut/ulcele). Vasele respective se gasesc de cumparat si la Metro la Ruse, sunt foarte dragute ca forma, micute, de o portie, emailate si au si capac. Costa cam 2 euro unul. Exista si varianta mai incapatoare, gen oala (noi facem sarmale in ea).

In ulcelele mici noi preparam adesea legume cu cascaval si ceva carnita (Montignac all the way).

Ultima reteta a fost cu kaizer, castraveciori murati, rosii cherry, ciuperci champignon si pleurotus, masline negre gigantice. Se arunca toate taiate cubulete in ulcica si deasupra se presara mult cascaval afumat. Se asezoneaza cu sare si piper si se da la cuptor pentru cca 30 de min. Toate aromele ingredientelor se intrepatrund in ulcica de lut, si mancarea capata o savoare specifica mancarurilor bulgaresti. Noua ne place extrem si in functie de ce ai in frigider, legume mostly, poti inventa feluri rapide si gustoase.

Ulcica bulgareasca

Ulcica bulgareasca

2 thoughts on “Ulcica bulgareasca

  1. ada

    mi se pare a fi ceva extrem de simplu şi de gustos ,în acelaşi timp.eu prefer să îmi beau cafeaua într-o ceşcuţă de lut .îi dă o aromă diferită de cea din ceaşca obişnuită.încercaţi şi voi.

  2. Spufi Post author

    cu proxima ocazie ne luam si cescute! merci de sugestie. apropos de alte arome care se combina bine: mustul proaspat stors, baut din ulcica de lut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.