Victoria State Sponsorship

Povesteam intr-un post anterior ca noi am aplicat in ianuarie pentru o sponsorizare din partea statului Victoria, tinta finala fiind Melbourne. Aplicatia am facut-o pe ultima suta de metri deoarece doua zile mai tarziu statul Victoria urma sa inchida pentru anul acesta posibilitatea aplicantilor de a obtine o sponsorizare in domeniul nostru (IT).

De la stat la stat, modul de aplicare, cerintele si costurile sunt diferite. Pentru statul Victoria lucrurile stau destul de simplu iar costurile sunt zero. Aplicatia se face online si nu dureaza mai mult de zece minute. Este nevoie de examenul IELTS, band 6 minimum, si de studiile si experienta echivalate de organismul acreditat de statul australian sa faca asta. Echivalarea trebuie facuta pe una din meseriile de care statul Victoria are nevoie in prezent. Lista se gaseste la http://www.liveinvictoria.vic.gov.au/visas-and-immigrating/eligibility-lists .

Anul acesta din cauza numarului foarte mare de aplicatii pentru sponsorizare pe domeniul IT au fost foarte multe intarzieri de procesare. Acum, incet incet, lucrurile au inceput sa se miste si in prezent se proceseaza cererile din decembrie. Stam cu inima stransa, in curand intra in procesare si dosarul nostru :-ss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.